Taller Bàsic de Cinema

Amb aquest taller bàsic de cinema (online i al teu ritme) explicarem breument la teorica i les bases del llenguatge cinematografic en 3 unitats de dos videos cadascun, així com la practica i ús del movil per gravar,editar i exportar videos.

Descripció del curs:

Audio: Català – Nivell: Iniciació – Accés: gratuït

3 unitats bàsiques, 8 vídeos amb exemples, 6 pràctiques, 10 Recursos adicionals

Aquest taller el presenta la secció video i cinema de Foto-Film Calella format pels vocals i socis Josep Maria Colomer, Pere Mas i Marçal Mora com una mostra gravada del format en llibre del taller que oferien a l’entitat presencialment. Aquest cop, i via online han volgut deixar en obert les classes per tal que se’n pogui fer ús pels qui volen aprendre i iniciar-se en el món de la videogravació.

El curs:

Taller Bàsic de Cinema i Vídeo de Foto-Film Calella

00 Benvinguda 

Aprèn nocions bàsiques per saber que cal tenir en compte a l’hora de gravar i com fer servir el movil.

Unitat 1:         

01 El llenguatge de la imatge I

-Exemple de guió.

-Fer exercici 01: crea el guió del parc

En aquest primer vídeo es parlarà en termes genèrics del que hem de saber quan parlen de gravar un vídeo, o quina terminologia ens cal aprendre i sobretot entendre que el mitjà que fem servir per voler dir/expressar alguna idea té certes regles que hem de conèixer.

02 El llenguatge de la imatge II 

-Fer exercici 02A: Ordena el puzzle

-Fer exercici 02B: Moviments

En aquest video veurem quin tipus de moviment podem fer amb la càmera, entendre que no ens podem saltar el eix òptic i quins son els moviments del subjecte que hem de tenir en compte alhora de gravar.

Unitat 2:    

03 La Composició I 

-Fer exercici 03A: Accions Paral·leles

-Fer exercici 03B: Moviments

En aquest video aprendrem a escriure amb imatges, és a dir a saber explicar la historia a través d’un video, per això haurem de conèixer quina ACCIÓ fa el nostre protagonista, com hem de posar la camera i quin RACORD hem de tenir en compte.

04 La Composició II

-Fer exercici 04A: Tècniques d’enfoc i ritme

-Fer exercici 04B: 

Podem accentuar tot el que hem apres sobre composició si tenim en compte el que volem destacar de la imatge, però sobretot del que volem que es vegi en general, per això en aquest video parlem del ritme i molt per sobre del tipus d’il·luminació. Dos temes importants que s’hauran d’anar treballant a mesura que facis i gravis més videos per teu propi compte.

Unitat 3:    

05 Edició I 

-Fer exercici 05A:  Fes el teu primer guió literari

-Fer exercici 05B:  Fes el guió tècnic/storyboard.

En el video veurem per sobre quins tipus de guió podem tenir abans de preparar una historia que volguem gravar i afegirem un resum del que implica la edicio/muntatge del video que hem gravat. Però no acabarà aquí, posarem en practica aquesta teoria.

06 Edició II 

-Fer exercici 06A:  Enregistra el teu curt

-Fer exercici 06B:  Edita el curt gravat

Tothom té movil però pocs saben treure profit de les càmeres que porta incorporada i de les aplicacions que hi podem instalar. Comencem per saber com gravar una historia curta, quins accesoris podem recorrer per fer-ho millor, quines aplicacions instalar al movil i com editar el que hem gravat. Per últim i no menys important, com publicar el video final.

07 Comiat 

Moltes gràcies per havr-nos acompanyat en aquest Taller Bàsic de Cinema i Vídeo, esperem que els continguts que us hem trasmès us serveixin per tirar endevant els vostres propis projectes!