Projecció al pati de la Biblioteca

Amb aforament limitat i entrades exhaurides, va tenir lloc el dijous 19 d’agost una nova projecció al pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, que amb el títol habitual de “Petites Històries de Calella” varem oferir al públic assistent.

La nova Directora de la Biblioteca Coral Prieto, va encetar l’acte amb una benvinguda de continuïtat a la nostra entitat i celebrant que un any més la Biblioteca sigui la seu d’aquesta projecció d’estiu. En Josep Maria Colomer, que juntament amb en Pere Mas i Marçal Mora formaven l’equip organitzador, va ser l’introductor de cada film amb un petit relat de la història que es veuria tot seguit.

S’havien escollit per aquesta projecció, en primer lloc el curtmetratge “El camí” rodat l’any 1997 com a treball de pràctiques del curset i taller de cinema d’aquell any. Una llegenda inventada amb el decorat de fons de la Via Romana existent en aquella zona. Aquest film fou rodat a Sant Pau de Seguries l’any 1997 i estrenat a la mateixa població l’any 1998, a la vigília de la Caminada Popular que organitzen els grups de Sant Pau i de Sant Joan de les Abadesses, com agraïment a la seva col·laboració a la realització de la pel·lícula.

La presentació fou un gran èxit i la premsa d’aquella zona en va fer llargs comentaris. Tot seguit vam veure un petit resum de les activitats de FFC que fou editat amb motiu de celebrar, l’any 2016, el 50è Aniversari de l’entitat. Una versió, amb insistents dosis de bon humor, sobre la vida real, social i activa dels nostres 50 anys d’història.

Per acabar una recull d’imatges del primer viatge de FFC a l’Índia de Vicenç Ferrer, que fou realitzat, l’any 2009, amb motiu de la defunció del nostre compatrici i solidari benefactor Vicenç Ferrer. Un record d’aquell viatge, iniciàtic per molts dels companys que van tenir el privilegi i la sort de poder conviure uns dies amb la família de Vicenç Ferrer. Un record realment inoblidable.

I finalment va tancar la sessió la Directora de la Biblioteca, amb unes paraules de reconeixement a la labor de la nostra entitat, que per ocupar recentment el seu càrrec a Calella, no havia tingut encara ocasió de conèixer directament.

Per la nostra part agrair l’oportunitat de dur a terme aquesta projecció i donar les gràcies a la Biblioteca per acollir-nos, als assistents que hi eren presents i també als que no hi han pogut accedir amb motiu de les estrictes mesures de seguretat de la Covid 19.