Foto-Film Calella col·labora un any més amb el VOC

Els Premis VOC constitueixen la Mostra d’audiovisual en català.

La cita és avui divendres 25 de febrer al 1r pis de la Sala Mozart a les 19h

Us passem el text i la programació d’avui:

Versió Original en Català. ‘VOC’ significa exactament això. Però no ens quedem aquí. Sí, promocionem l’ús de la llengua en l’audiovisual. Sí, potenciem que el talent emergent esculli el català per a les seves creacions. Sí, fem possible que aquest talent sigui conegut a més de 40 municipis de Catalunya mitjançant la Mostra, i que sigui reconegut mitjançant els Premis VOC►.

Però hi ha quelcom més important: connectem la realitat, la veu creativa d’aquests 10 curtmetratges, amb les seves vivències emocionals farcides de present. I el present que vivim fa d’aquesta edició dels VOC una edició especial, com ho han estat les de tots els festivals i les mostres de cinema que s’han celebrat des del passat mes de març. Això ens ha fet repensar el VOC i valorar totes les opcions: endarrerir-lo, anul·lar-lo, reinventar-lo, convocar-lo, fer-lo només en format virtual… I, finalment ens hem decidit per oferir-vos un format híbrid.  Perquè, al capdavall, volem que aquests curtmetratges ens interpel·lin, ens facin reflexionar i ens ajudin a repensar-nos. I volem que arribin a tu, que potser no pots sortir de casa, sense prescindir de compartir una experiència en directe amb aquells que poden omplir els cinemes del país. Fem que la cultura ho inundi tot!

Sentiu-vos acollits, perquè tots nosaltres formem part de cadascuna d’aquestes històries: som versions originals de la nostra vida, i en aquesta ocasió hem escollit viure-la lliurement en català.

La programació d’avui serà la següent:

FICCIÓ

FUGA

Direcció: Àlex Sardà

Producció: Nanouk Films

Any: 2021

Durada: 22’30”

Sinopsi: Un calorós dia de primavera, en Lluís té una forta discussió amb el seu pare. A partir d’aquest enfrontament, en Lluís es veurà avocat a l’abandó de totes les seves responsabilitats, portant fins al límit les seves pors més profundes i sentint-se superat pel món que l’envolta. En comptes d’anar a buscar a la seva filla Júlia a casa la seva exparella, comença un intens periple que el portarà a decidir si pren o no les regnes de la seva vida.

FICCIÓ

SOL SOL

Direcció: Àlex Arroyo

Producció: Ensoldemà Films

Any: 2021

Durada: 11′

Sinopsi: Xavier (Oriol Enrich) és un adolescent menorquí que no es troba còmode en el seu entorn. Amb l’arribada d’un turista català a l’illa intentarà resoldre els seus problemes explorant la seva sexualitat, per poder seguir creixenet en un espai natural com el de Sa Mesquida.

DOCUMENTAL

ANIMAL SALVATGE

Direcció: Maria Besora

Producció: Escac Films

Any: 2021

Durada: 23′

Sinopsi: Janira té tres anys i no parla com la resta dels nens de la seva edat. Les seves dificultats de llenguatge preocupen els adults que l’envolten però ella mostra resistència a fer el que li caldria per superar-les. És feliç envoltada d’animals, amb els que es comunica d’una forma molt especial i sembla que prefereixi el seu món al dels humans. Créixer, però, és inevitable i va arribant el moment d’escollir entre seguir sent salvatge o adaptar-se a la societat.

FICCIÓ

REGA’M LES PLANTES

Direcció: Jordi Sanz

Producció: Aroma Films

Any: 2021

Durada: 17′

Sinopsi: Jan, un jove de 22 anys, rep la visita inesperada de la seva mare, Mercè, qui li ha portat una planta que van plantar junts temps enrere. Passaran una nit junts, banyada per moments de felicitat, de nostàlgia, d’amargor i de tristesa. El que per a ell serà una simple visita més de la seva mare, per a ella serà l’adéu definitiu al seu fill: ha vingut a acomiadar-se. Si ella pensava en el seu fill cada vegada que regava la planta, ara ell pensarà en la seva mare cada vegada que ho faci.

DOCUMENTAL

L’ÚLTIMA IMPRESSIÓ

Direcció: Marta Alonso

Any: 2021

Durada: 12’50”

Sinopsi: Evolucionar és arriscar. És la clau per sobreviure, ja ho diuen. Però en el cas de les arts gràfiques ha estat el modus vivendi: des de la litografia, a l’òfset i ara el món digital. L’última impressió és un retrat d’aquesta evolució a través d’una impremta centenària en un escenari de bellesa històrica. Un negoci que havia viscut la seva època d’esplendor a principis de segle 20 i que amb la pandèmia ha accelerat la seva defunció. Aquest curtmetratge és un homenatge i alhora un comiat als negocis d’abans, a una manera de fer, més manual, més artesana… que a poc a poc s’acomiada del nostre teixit econòmic.

FICCIÓ

ELLA I JO

Direcció: Jaume Claret

Any: 2020

Durada: 20′

Sinopsi: La Queralt intenta parlar per telèfon amb la seva filla Gemma, però mai respon. Una viu a Barcelona, l’altra a Atenes i la distància entre elles és més que geogràfica. Tot i això, les dues comparteixen una professió en comú: la pintura. “Ella i jo” està basada en l’obra pictòrica de Paulina Muxart Agell i Roser Agell