Estrena del documental GAVINA

El nostre company i soci Vicens Tomàs, ens passa la següent nota de premsa sobre l’estrena el passat 26 de setembre del seu documental titulat “GAVINA”:

ESTRENA DEL DOCUMENTAL GAVINA
La gran festa del compromís, solidaritat i l’agraïment

Amb motiu del 40 Aniversari de la Fundació Gavina, el passat dijous dia 26 es va presentar el documental GAVINA FENT VOLAR ELS INFANTS DEL RAVAL I DEL MON a la Filmoteca de Catalunya amb la sala plena d’amics, col·laboradors i gran expectació.

Un documental de Vicens Tomàs i Ignasi Oliveras en el que ens presenten els orígens de la fundació i la seva trajectòria fins el dia d’avui a traves de la visió dels seus protagonistes: educadors dels inicis i actuals, infants i joves que ja han “volat” i que expliquen les experiències infantils i com han anat superant les situacions que la vida els ha posat al seu pas, alguns encara vinculats a la fundació i treballadors. S’inicia l’acte amb una explicació de Vicens Tomàs i tot a punt per la projecció i, amb la foscor i el silenci amatent apareix la cantant TATI CERVIÀ, cantant a capel·la les “Nanas de la Cebolla” de Miguel Hernandez entre silenci total i l’emoció que transmet el poema i la Tati en la seva interpretació que va rebre llargs aplaudiments i el reconeixement dels assistents.

El documental és una manifestació de la solidaritat i el compromís en estat pur. Agraïment, empatia i amor surten de la veu dels seus protagonistes que transmeten, espontaneïtat i sinceritat en les seves declaracions més intimes i personals. Un treball fet amb cura i sensibilitat que mostra el que es pot fer i els resultats d’una labor continuada per millorar la situació de molts nens i joves als que la vida els ha col·locat al marge o “els hem col·locat al marge”, com diu el Pare Manel. Tots els testimonis mostren un esperit de superació animats i acompanyats pels educadors de Gavina, manifestant que sense el seu acompanyament no haguessin superat com ho han fet, unes situacions molt critiques.

Després de la projecció, es va fer una taula rodona amb alguns dels protagonistes que van compartir amb el públic algunes anècdotes més.

Aquest treball pretén donar a conèixer l’entitat animant a participar en aportacions i compromís fent un pas més per mostrar la seva activitat a persones que no coneixen la seva existència i el seu treball.

Els interessats podeu cercar informació i apropar-vos a l’entitat.

Carme Beltran Boix