Ens ha deixat en Josep Maria Forn i Costa

El cinema està de dol. Fa pocs minuts, ens han comunicat la mort del director, guionista i productor de cinema calellenc Josep Maria Forn i Costa.

Ha estat un home que ha dedicat la seva vida al cinema. Li fou concedida la Creu de Sant Jordi i el Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català. Entre altres films recordem “La piel quemada” i “Companys, procés a Catalunya”.  “La piel quemada”, que es va presentar i fer la pre-estrena a Calella, juntament amb els seus protagonistes, per les Festes de Primavera de l’any 1967, és encara un retrat analític i històric sobre les relacions entre els immigrants del sud de la península que van venir cercant una vida millor i els habitants de la Catalunya dels anys 60… Un relat tan cruel com real. No s’hi estalviava la paraula “xarnego” que utilitzava molta gent d’aquí, de forma insultant, per referir-se a “els altres catalans” com els definia Francesc Candel en el seu gran llibre reivindicatiu de l’any 1964.

L’any 1988 des del seu departament com a Director General de Cinematografia de la Generalitat, va ser un dels impulsors donant suport a les Trobades Internacionals de Cinema en format 9,5 de Calella. Vinculat al Festimatge des de la primera edició, cada any ens ha acompanyat en les activitats del nostre Festival de Cinema. No es tracta ara de fer un resum de la seva vida sinó de tenir un record per tota la seva passió i dedicació al món de cinema.

Reposi en pau