En Julián ens ha deixat

Aquesta setmana ens hem assabentat de la pèrdua den Julián Ten, un bon amic de l’entitat i pare del nostre company, soci i col·laborador Jordi Ten.

L’any 2014 començàvem la gravació de les primeres escenes del curt “Roger de can Bou, Baró de Calella” i li vam proposar que com a bon coneixedor de la nostra ciutat, fes el personatge de narrador de tota la història. Li va semblar una bona idea i li venia de gust posar-se davant de la càmera.

El guió duia un text un pel llarg, però que aniríem enregistrant amb pauses per després afegir-ho sencer. Ell va dir que s’ho aprendria de memòria i ho podríem fer tot d’una sola tirada. Hi vam estar d’acord tenint l’equip preparat per si calia anar fent pauses. Sorpresa! en Julián ho tenia ben aprés i deia la seva part del guió quasi sense respirar. L’havíem de frenar. A poc a poc, Julián!.

Aquella primera escena la vàrem repetir unes quantes vegades però no perquè ell no sabés la lletra, sinó per poder tenir material suficient per fer el muntatge definitiu.

S’ho va passar d’allò més bé a l’estrena de la pel·lícula envoltat de la seva família i dels companys, actors i tècnics d’aquella interessant producció de Foto-Film Calella.

Aquestes anècdotes són per recordar el seu bon humor amb la vis irònica adequada. Volem fer arribar als seus familiars i amics el condol més sincer de la nostra entitat.

Reposa en pau amic Julián.