Foto Film Calella

21 d'octubre del 2016

Actes d'octubre del 50 Aniversari de Foto-Film Calella: Conferència de Saül Gordillo

L’acte corresponent al mes d’octubre del programa d’activitats del 50è Aniversari de la nostra entitat, l’hem volgut dedicar a la “Comunicació a les entitats”, un sistema que evidentment ha canviat radicalment des de l’any 1966 que va néixer FFC. Qui ens podia parlar amb més experiència sobre aquest tema tan canviant ???... Doncs sens dubte en Saül Gordillo, periodista calellenc, soci i actual Director de Catalunya Ràdio. En Saül ja havia col·laborat aportant el seu criteri a diversos actes de FFC. L’any 2004 a la presentació, juntament amb Joan Ferrer i Xavier Cusell, del curtmetratge “Com unes ales de gavina” una història d’en Paco Grau i tres anys més tard amb un escrit al Portaveu per celebrar el 30è Aniversari de la nostra revista social.

Aquest dijous ens va parlar sobre tot de la seva manera de entendre la comunicació i divulgació, dins les xarxes socials, de les notícies i informacions que són bàsiques per la existència de les entitats i agrupacions. Cal ser dinàmic i trametre i transmetre, fins i tot de forma individual, les informacions de totes les activitats a les diverses xarxes socials perquè en tinguin el ressò imprescindible a nivell general.

El que abans començava amb una trobada personal (per exemple una botifarrada) i després continuava amb reunions i activitats de la mútua afició, sembla que ara el camí es fa a la inversa, es comença individualment a contactar per les xarxes amb altres persones amb les mateixes aficions i després es queda per fer una trobada per conèixer-se, fent, per exemple, una botifarrada. L’associació de persones i grups amb aficions compartides continua, però canviant l’ordre d’actuació.

La Sala de l’Ajuntament Vell es va omplir i de la xerrada es va passar a un col·loqui dinàmic amb la participació d’un bon grup d’assistents.

Acompanyaren Saül Gordillo a la taula de conferenciant, el company responsable de la revista Portaveu, Josep Maria Colomer, que va fer una breu presentació del convidat, i el president de FFC Xavier Rigola que en finalitzar l'acte va lliurar a Saül Gordillo, la Medalla commemorativa del 50è Aniversari.

Ja podem arxivar l’activitat del mes d’octubre, mentre preparem la propera que serà del Novembre Solidari.

FFC

Per veure totes les fotografies dels actes del 50 Aniversari, podeu consultar el nostre àlbum a:Foto: Francisco Rojas